Every little thing she does is magic / The Police (TTBB)

PROJECTEN

de verschillende projecten van sonny

Ik ben Sonny Vande Putte, een 25-jarige zanger/entertainer en vocal coach. Mijn grootste idolen zijn zonder twijfel The Beatles, Stevie Wonder, Peter Cincotti, Ronnie James Dio, Vocal Spectrum, Michael Jackson en ga zo nog maar even door. Als leadzanger, backing vocalist (o.a. Raf Van Brussel, Geena Lisa, Coco Jr., Boogie Boy, Wendy Van Wanten) en studiozanger heb ik me een grote waaier aan verscheidene zangstijlen eigen gemaakt. Pop, Rock, Jazz, Reggae, Metal, Country, Blues en nog zo veel meer genres zijn mijn beste vrienden geworden. Het meest heb ik geleerd door thuis te experimenteren met opnames in m'n home studio. Daarvan kan je een paar fragmenten beluisteren op de Muziek- en Videopagina.
Ik stel je graag voor aan enkele projecten waarvan ik deel uitmaak.

The Vicious

THE VICIOUS is een knotsgekke ambiancecoverband die bestaat uit zeven twintigers met slechts één doel: ambiance maken! Ze krijgen elk publiek aan het feesten. Via Chuck Berry swingen ze naar Marco Borsato. Na een knipoog naar Michael Jackson en een vluggertje met Beyonce en Rihanna belanden ze bij Queen. Elke wereldster moeten op de knieën voor deze dansbare medleys. Alle muziekgenres komen aan bod, doorspekt met de nodige humor.

Dit is de allereerste band die ik samen oprichtte met Bert Van Damme (drummer van The Vicious). Het waren m'n eerste stappen naar het leven als een professionele zanger en de shows hebben mij enorm geholpen om de zanger en entertainer te worden die ik vandaag ben. Met The Vicious zijn er nooit stress of problemen in de buurt. Dit is ondertussen zo'n goed geoliede machine, dat het een garantie is geworden op een succes op het podium en in de zaal.

Band On The Run

Om te stelen! Een wandelorkest met vijf ontsnapte gevangenen. Ze beloven om niet vals te spelen. Althans niet wat de noten betreft. Ze hebben liefst geen podium, want daar vallen ze te veel op, mocht er een rijkswachter in de buurt zijn. Voorzie geen micro's, want die zie je niet meer terug. Zeg gerust dat ze zelf maar hun plan moeten trekken om hun muziek hoorbaar te maken.

Met m'n megafoon in de hand wandel ik met een stoet muzikanten achter me door elk publiek dat ons horen wil. Pop, Rock, Reggae, Dance, Scandinavian Progressive Grindcore... schreeuw het ons maar toe en we draaien het door de Dixieland molen en serveren het u met nog een schepje humor erbij ook. Door het vrije karakter van deze band, kan ik me altijd enorm uitleven en fantastisch amuseren. Een fantastische bende die altijd wel de aandacht weet te trekken.

THE ANDREWS BROTHERS

Corporal Sonny, Johnny en Steve ontmoetten elkaar in The Third Armored ‘Spearhead’ Division. Samen met hun sweethearts Rebekka (gitaar), Annebelle (Drum) en Muriel (Contrabas) zorgden ze ervoor dat de andere soldaten en officieren heel even de oorlog konden vergeten en nog eens zorgeloos konden zingen en dansen alsof het gewoon weer 1912 was. Over, we’re coming over and we won’t come back till it’s over, over there!

Ik wilde al langer een band oprichten waarin ik ondersteund werd door uitsluitend vrouwelijke muzikanten. Door mijn voorliefde voor muziek van de vroeger 1900's was het niet ver zoeken om de twee ideeën samen te voegen tot één superleuk concept. We kennen de fantastische muziek van The Andrews Sisters supergoed! In deze band wordt wel gezongen in die stijl, maar krijgt het publiek nieuwe songs te horen. Liedjes die gaan over of gezongen worden van het standpunt van de soldaten zelf. Doorspekt met liefdesbrieven, anekdotes van het front, oorlogsgedichten en een streepje humor, zullen we je aan het lachen brengen en misschien zelfs een traantje doen wegpinken. Eén ding is zeker! Er zal geswingd, gezongen en gedanst worden alsof het op bevel van de generaal zelf is.

The Carters

Joanna en Sonny Carter delen een grote passie voor bluegrass en countrymuziek. Ze begeleiden zichzelf met gitaar, mandoline en een basdrum en zingen onder andere nummers van Jim en Jesse, Dolly Parton en The Statler Brothers. Bluegrass zorgt bij iedereen wel voor een glimlach op het gezicht, maar The Carters gaan nog verder dan dat! Ze brengen je ook die nummers die je misschien al vergeten was, maar eigenlijk uit volle borst kan meezingen. Je zal lachen, zingen, klappen, schreeuwen als een cowboy en nog zo veel meer. Eén ding is zeker; stokstijf blijven zitten staat niet op het programma!

Na een aantal stijlen te proberen hebben mijn verloofde, Joke Derre, en ik het dan toch gevonden. Bluegrass bleek onze gedeelde liefde. We hebben dus meteen alles in de strijd gegooid om een project op te richten waarin we die ongelofelijke pareltjes van songs dichter bij de mensen konden brengen. Joke zingt en speelt gitaar en ikzelf neem de mandoline en de basdrum voor m'n rekening. Onze eerste optredens waren in de straten van Brugge en daar bleek heel snel dat er toekomst in het project zat!

SgtSonny

Ik heb mezelf grotendeels leren zingen aan de hand van opnames maken, die te evalueren en vervolgens mijn techniek aan te passen en opnieuw op te nemen. Mijn Youtube kanaal was aanvankelijk een medium om die opnames te laten evalueren door andere, soms meer ervaren mensen. Uiteindelijk is het doel van die opnames getransformeerd van bijleren tot entertainen. Ondertussen heb ik hiermee een basis van een paar duizend subscribers opgebouwd waarvoor ik maandelijks een nieuwe a-capella-opname probeer te publiceren. Als het je ook een liefde hebt voor a-capellamuziek, houd je dan zeker niet in om naar mijn kanaal te surfen en te subscriben!

De Tijd van Toen

Vijf jonge rasmuzikanten raken gecharmeerd door de muziek van toen hun grootouders nog jong waren en spitten in hun muzikale verleden. Resultaat is een gevarieerd programma met bekende hits en meezingers, goed voor een ontspannen en gezellige namiddagvoorstelling vol nostalgie. Uw gastheer Sonny Vande Putte praat deze nummers vlot aan elkaar, voorzien van een gezonde portie humor.

Samen met vier topmuzikanten kan ik de liedjes brengen die ik zelf dolgraag beluister. Ik hou ervan om met deze band op te treden, want de mensen zijn altijd ontzettend dankbaar en gelukkig dat ze hun favoriete nummers nog eens kunnen horen en nog eens goed kunnen lachen. We spelen uit elk jaar tussen 1950 en 1970 een liedje. Tussen de nummers praat ik graag over de meest merkwaardige zaken die in dat jaar gebeurd zijn. Geef ons een podium en minstens één luisteraar en wij zijn vertrokken. In 2014 staat een CC-tour gepland waarin we de show nog een beetje uitbreiden met live-beelden en foto's 'uit den goeien ouwen tijd'.

MAELSTROM

Maelstrom is a barbershop quartet, based in the Netherlands. They're not your usual Dutch quartet though. One Dutchman, one Belgian and two Englishmen unite to bring you barbershop from the top shelf. Comprising of professional singers, voice teachers, coaches and educators as well as musical directors and a rock band lead singer, Maelstrom brings together musical influences from multiple genres and blends and bends voices to fit whatever they do.

Barbershop is een specifieke vorm van a-capellazang. Het wordt gezien als 'The Martial Art of A Cappella": Samen ademhalen, diphthongs matchen, volumes respecteren, choreo uitvoeren, samen benden en de woorden inzetten en afsluiten, de tertsen net iets te hoog, de septiemen net iets te laag en het vrij ritmische karakter van het genre maakt het allemaal nog net iets moeilijker. Ik was al lang fan van de stijl en nam dus geregeld Barbershop songs op die ik op mijn Youtube-kanaal plaatste. Hier in België is het genre zo goed als volledig uitgestorven, dus ging ik m'n zangers in Nederland zoeken. Daar vond ik twee Britten en een Nederlander om samen deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap, waar we de gouden medaille mee naar huis namen en daardoor een plaatsje veroverden op het internationale podium in Nashville 2016.

Outside Box

Doordat dit muzikale gezelschap niet vast gekluisterd hoeft te staan op een podium maar verspreid doorheen de zaal hun show brengen, bouwen zij samen met uw gasten een ongelooflijk zing- en dansfeest op. Sierlijk bewegen ze tussen het publiek door en naast zeer sterke vocale prestaties slagen ze er ook in met een geweldige set aan originele dansmoves het publiek uit hun hand te laten eten. Zowel de saxofonist, gitarist, dj, zanger en zangeres zijn echte showbeesten die gigantisch kicken op performen voor een enthousiast publiek.

Deze groep is de eerste band waarmee geen drummer gemoeid is. Ik zie het altijd als een mengeling tussen The Vicious en Band on the run. Het is altijd groot aangepakt, maar we mengen ons wel tussen het publiek. Je hebt dus een heel aparte sfeer bij deze optredens. Het is enorm hands on! Bij het begin van dit project moest ik me opnieuw een geheel andere manier van performen eigen maken. Elk optreden is compleet anders, maar altijd een dik feest. Dit is de eerste band waarbij ik mag samen spelen met Jonas Veirman, een enorm getalenteerde saxofonist en zanger. Daar komen sowieso nog andere project mee!

Sonny en Jane

Sonny en Jane

U staat voor een belangrijke dag in uw leven of u wil uw evenement versieren met live muziek. Nu kunt u stoppen met zoeken: Laat de muziek maar aan hen over. Sonny en Jane zijn beiden professionele muzikanten die zich aan al uw wensen kunnen aanpassen. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij u een sfeervolle omlijsting garanderen.

Dit project heb ik samen met Yanna Penson opgericht. Ik zocht al een tijdje naar een pianiste om samen huwelijksmissen en recepties en dergelijke mee te verzorgen. In Yanna, die studeert voor Master in de muziek (piano), heb ik de perfecte partner gevonden voor de job. Een huwelijksmis met al jouw zelfgekozen favoriete liedjes of liever een receptie of diner die muzikaal versierd wordt? Waarom niet gewoon al het voorgaande? We'll make it happen. Doordat we elkaar door en door kennen, kunnen we elkaar heel goed aanvoelen op gebied van muziek. Een fantastische symbiose tussen Pop en Klassiek.

SONDER

SONDER is a six-piece metal band formed in 2013 in Ghent, Belgium. SONDER is composed of Sonny Vande Putte, his brother Dinny, Tim De Smedt and Freek Boeykens on guitar, Bram Baert on bass and Niek Tournois on drums. In 2014 they released their first and self-titled album.

SONDER is een band die opgericht werd door m'n broer Dinny Vande Putte die gitarist en main composer is voor deze groep. Ik heb geen enkele street cred in de metal scene, maar bij de opnames van ons eerste album werd me al snel duidelijk dat ik bij deze band de extremen van m'n vocaal bereik kan aftasten. Het is meteen ook één van de enige bands waar ik mijn spreekwoordelijke schrijfpen eens mag bovenhalen. Alle registers open en niet achterom kijken! In mei 2014 brachten we ons eerste album uit en is verkrijgbaar op iTunes.