(Sittin' on) The dock of the bay / Otis Redding (SSAA)

PROJECTEN

de verschillende projecten van sonny

Ik ben Sonny Vande Putte, een 25-jarige zanger/entertainer en vocal coach. Mijn grootste idolen zijn zonder twijfel The Beatles, Stevie Wonder, Peter Cincotti, Ronnie James Dio, Vocal Spectrum, Michael Jackson en ga zo nog maar even door. Als leadzanger, backing vocalist (o.a. Raf Van Brussel, Geena Lisa, Coco Jr., Boogie Boy, Wendy Van Wanten) en studiozanger heb ik me een grote waaier aan verscheidene zangstijlen eigen gemaakt. Pop, Rock, Jazz, Reggae, Metal, Country, Blues en nog zo veel meer genres zijn mijn beste vrienden geworden. Het meest heb ik geleerd door thuis te experimenteren met opnames in m'n home studio. Daarvan kan je een paar fragmenten beluisteren op de Muziek- en Videopagina.
Ik stel je graag voor aan enkele projecten waarvan ik deel uitmaak.

The Vicious

THE VICIOUS is een knotsgekke ambiancecoverband die bestaat uit zeven twintigers met slechts één doel: ambiance maken! Ze krijgen elk publiek aan het feesten. Via Chuck Berry swingen ze naar Marco Borsato. Na een knipoog naar Michael Jackson en een vluggertje met Beyonce en Rihanna belanden ze bij Queen. Elke wereldster moeten op de knieën voor deze dansbare medleys. Alle muziekgenres komen aan bod, doorspekt met de nodige humor.

Dit is de allereerste band die ik samen oprichtte met Bert Van Damme (drummer van The Vicious). Het waren m'n eerste stappen naar het leven als een professionele zanger en de shows hebben mij enorm geholpen om de zanger en entertainer te worden die ik vandaag ben. Met The Vicious zijn er nooit stress of problemen in de buurt. Dit is ondertussen zo'n goed geoliede machine, dat het een garantie is geworden op een succes op het podium en in de zaal.

Band On The Run

Om te stelen! Een wandelorkest met vijf ontsnapte gevangenen. Ze beloven om niet vals te spelen. Althans niet wat de noten betreft. Ze hebben liefst geen podium, want daar vallen ze te veel op, mocht er een rijkswachter in de buurt zijn. Voorzie geen micro's, want die zie je niet meer terug. Zeg gerust dat ze zelf maar hun plan moeten trekken om hun muziek hoorbaar te maken.

Met m'n megafoon in de hand wandel ik met een stoet muzikanten achter me door elk publiek dat ons horen wil. Pop, Rock, Reggae, Dance, Scandinavian Progressive Grindcore... schreeuw het ons maar toe en we draaien het door de Dixieland molen en serveren het u met nog een schepje humor erbij ook. Door het vrije karakter van deze band, kan ik me altijd enorm uitleven en fantastisch amuseren. Een fantastische bende die altijd wel de aandacht weet te trekken.

SgtSonny

Ik heb mezelf grotendeels leren zingen aan de hand van opnames maken, die te evalueren en vervolgens mijn techniek aan te passen en opnieuw op te nemen. Mijn Youtube kanaal was aanvankelijk een medium om die opnames te laten evalueren door andere, soms meer ervaren mensen. Uiteindelijk is het doel van die opnames getransformeerd van bijleren tot entertainen. Ondertussen heb ik hiermee een basis van een paar duizend subscribers opgebouwd waarvoor ik maandelijks een nieuwe a-capella-opname probeer te publiceren. Als het je ook een liefde hebt voor a-capellamuziek, houd je dan zeker niet in om naar mijn kanaal te surfen en te subscriben!

4ONCE

4ONCE is een Mixed Barbershop Quartet. In Nederland behaalden ze reeds de nationale zilveren medaille. Sinds 2013 zijn ze het allereerste Nederlands/Belgische kwartet met hun nieuwe Lead, Sonny. In 2014 zullen ze voor het eerst meedingen naar de medailles op het wereldkampioenschap in Dortmund. Daarna staat de Nederlandse gouden medaille op het programma. Ondertussen werken ze aan een show waarmee ze zowel in België als in Nederland zullen te zien zijn.

Barbershop is een specifieke vorm van a-capellazang. Het wordt gezien als 'The Martial Art of A Cappella": Samen ademhalen, diphthongs matchen, volumes respecteren, choreo uitvoeren, samen benden en de woorden inzetten en afsluiten, de tertsen net iets te hoog, de septiemen net iets te laag en het vrij ritmische karakter van het genre maakt het allemaal nog net iets moeilijker. Ik was al lang fan van de stijl en nam dus geregeld Barbershop songs op die ik op mijn Youtube-kanaal plaatste. Hier in België is het genre zo goed als volledig uitgestorven, daarom heb ik geen seconde getwijfeld toen 4ONCE me vroeg om hun nieuwe Lead te worden. Hierdoor kon ik eindelijk mijn studio verlaten en eens zingen met andere barbershoppers.

De Tijd van Toen

Vijf jonge rasmuzikanten raken gecharmeerd door de muziek van toen hun grootouders nog jong waren en spitten in hun muzikale verleden. Resultaat is een gevarieerd programma met bekende hits en meezingers, goed voor een ontspannen en gezellige namiddagvoorstelling vol nostalgie. Uw gastheer Sonny Vande Putte praat deze nummers vlot aan elkaar, voorzien van een gezonde portie humor.

Samen met vier topmuzikanten kan ik de liedjes brengen die ik zelf dolgraag beluister. Ik hou ervan om met deze band op te treden, want de mensen zijn altijd ontzettend dankbaar en gelukkig dat ze hun favoriete nummers nog eens kunnen horen en nog eens goed kunnen lachen. We spelen uit elk jaar tussen 1950 en 1970 een liedje. Tussen de nummers praat ik graag over de meest merkwaardige zaken die in dat jaar gebeurd zijn. Geef ons een podium en minstens één luisteraar en wij zijn vertrokken. In 2014 staat een CC-tour gepland waarin we de show nog een beetje uitbreiden met live-beelden en foto's 'uit den goeien ouwen tijd'.

Outside Box

Doordat dit muzikale gezelschap niet vast gekluisterd hoeft te staan op een podium maar verspreid doorheen de zaal hun show brengen, bouwen zij samen met uw gasten een ongelooflijk zing- en dansfeest op. Sierlijk bewegen ze tussen het publiek door en naast zeer sterke vocale prestaties slagen ze er ook in met een geweldige set aan originele dansmoves het publiek uit hun hand te laten eten. Zowel de saxofonist, gitarist, dj, zanger en zangeres zijn echte showbeesten die gigantisch kicken op performen voor een enthousiast publiek.

Deze groep is de eerste band waarmee geen drummer gemoeid is. Ik zie het altijd als een mengeling tussen The Vicious en Band on the run. Het is altijd groot aangepakt, maar we mengen ons wel tussen het publiek. Je hebt dus een heel aparte sfeer bij deze optredens. Het is enorm hands on! Bij het begin van dit project moest ik me opnieuw een geheel andere manier van performen eigen maken. Elk optreden is compleet anders, maar altijd een dik feest. Dit is de eerste band waarbij ik mag samen spelen met Jonas Veirman, een enorm getalenteerde saxofonist en zanger. Daar komen sowieso nog andere project mee!

Sonny en Jane

Sonny en Jane

U staat voor een belangrijke dag in uw leven of u wil uw evenement versieren met live muziek. Nu kunt u stoppen met zoeken: Laat de muziek maar aan hen over. Sonny en Jane zijn beiden professionele muzikanten die zich aan al uw wensen kunnen aanpassen. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij u een sfeervolle omlijsting garanderen.

Dit project heb ik samen met Yanna Penson opgericht. Ik zocht al een tijdje naar een pianiste om samen huwelijksmissen en recepties en dergelijke mee te verzorgen. In Yanna, die studeert voor Master in de muziek (piano), heb ik de perfecte partner gevonden voor de job. Een huwelijksmis met al jouw zelfgekozen favoriete liedjes of liever een receptie of diner die muzikaal versierd wordt? Waarom niet gewoon al het voorgaande? We'll make it happen. Doordat we elkaar door en door kennen, kunnen we elkaar heel goed aanvoelen op gebied van muziek. Een fantastische symbiose tussen Pop en Klassiek.